NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

17 mei 2022

Netwerk Innovatie

Op dinsdag 17 mei van 17.00-20.00 uur organiseert de Federatie Medisch Specialisten het halfjaarlijkse Netwerk Innovatie. Laat je inspireren door korte pitches van vakgenoten die hun ervaringen met je delen over het thema ‘Artificial Intelligence (AI) in de klinische praktijk’. We verwelkomen je graag in Gasthuis Leeuwenbergh in Utrecht. 

 

Het programma is als volgt:

17.00 uur - Inloop en dinerbuffet

18.00 uur - Welkom door Jelle Ruurda, voorzitter Netwerk Innovatie

18.05 uur - Pitches van vakgenoten

 • Introductie over AI in de zorg
  Spreker: Bart-Jan Verhoeff, internist-nefroloog en medeoprichter van Expertisecentrum Zorgalgoritmen
   
 • Voorbeelden en eigen lessen bij de toepassing van AI in de zorg
  Spreker: Bart Geerts, anesthesioloog, klinisch farmacoloog en oprichter Healthplus.ai

  Wat zijn de uitdagingen in de ontwikkeling en toepassing van AI in onze praktijk? Wat kunnen we verwachten? Bart Geerts publiceerde onder andere in JAMA en Nature Medicine over dit onderwerp. Als oprichter van Healthplus.ai is hij momenteel bezig om een AI-systeem te valideren en naar de ziekenhuizen te brengen dat complicaties na operaties voorspelt door hergebruik van bestaande elektronische patiëntgegevens. 
   
 • The need to knows van AI voor gebruik in de klinische praktijk
  Spreker: Rachel Knevel, reumatoloog en data scientist

  Artificial intelligence lijkt overal op te komen. Wat betekent dit voor je als medisch specialist? Hoe ga je om met op AI-gebaseerde technieken en hoe interpreteer je AI-gedreven onderzoek? AI is geen black box die ons de waarheid vertelt. Kritische beoordeling en interpretatie is dus belangrijk om werkelijk tot verbetering van zorgkwaliteit te komen. Rachel Knevel geeft enkele handvatten hiervoor.
   
 • AI is er... en hoe nu verder?
  Sprekers: radiologen Marion Smits, Merel Huisman en Paul Algra

  Vooral in beeldvormende diagnostiek en in de beleidsondersteuning kan AI kwaliteitsverhogend en kostenbesparend werken. Radiologen Marion Smits, Merel Huisman en Paul Algra geven voorbeelden van succesvolle en minder gelukte AI in academische en niet-academische ziekenhuizen. Ook staan ze stil bij financiële en juridische aspecten van AI en beperkingen zoals inherente fouten. 

19.45 uurAfsluiting en koffie  

Meer informatie en aanmelden 
Het Netwerk Innovatie is gratis toegankelijk en interessant voor iedere medisch specialist. Mis het niet en meld je aan.