NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

05 april 2022

Webinar: Hoe werkt dat interprofessioneel samenwerken?

De Federatie Medisch Specialisten organiseert een reeks korte en interactieve webinars over verschillende actuele onderwerpen die spelen binnen de medisch-specialistische vervolgopleidingen. Tijdens deze gratis webinars gaan verschillende experts in gesprek met elkaar en met de deelnemers. Daarnaast delen zij hun ervaringen en geven zij concrete handvatten om er zelf mee aan te slag te gaan in zorg en opleiding.

Het eerst volgende webinar in deze reeks Opleiden 2025 webinars vindt plaats op 5 april tussen 17.00-18.00 met als onderwerp: Hoe werkt dat, interprofessioneel samenwerken? Tijdens dit webinar dagen we artsen uit om eens in de schoenen te stappen van een andere zorgprofessional en te ervaren hoe hiërarchie en ’power dynamics’ interprofessioneel leren en samenwerken bevorderen. De sprekers gaan tijdens dit webinar dieper in op verschillende interprofessionele situaties waarin je de kracht van ‘power dynamics’ leert kennen. En ze geven je hierbij praktische tips om gelijk toe te passen in je eigen praktijk. Vragen als: welke houding en capaciteiten heb je nodig om succesvol interprofessioneel samen te werken, worden voorgelegd aan de experts.

Sprekers tijdens dit webinar zijn:

  • Stephanie Meeuwisse, aios interne geneeskunde in het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Zij promoveerde met onderzoek op het gebied van interdisciplinaire teams en leiderschap.
  • Marieke Visser, neuroloog en opleider in het Amsterdam UMC locatie VU. Als specialist doorbrak zij tijdens de eerste COVID-golf de hiërarchische barrière en stapte in de schoenen van een IC-verpleegkundige.
  • Natasja Looman, psycholoog en onderzoeker interprofessionele educatie verbonden aan het Radboudumc. Tijdens dit webinar geeft zij concrete handvatten om hiërarchie in te zetten om aios gelijkwaardig te laten samenwerken naar aanleiding van haar onderzoek.
  • Hein Brackel, kinderarts en bestuurslid bij de Federatie Medisch Specialisten portefeuille opleidingen.

Stel ook je eigen vraag in de chat, deel je mening met onze sprekers en laat je inspireren. Je kunt dit webinar benutten voor je discipline overstijgend onderwijs of als bij- en na scholing. Enthousiast? Gebruik de onderstaande links om je direct in te schrijven of kijk één van onze eerdere webinars terug