NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

14 april 2022

Ledenkorting Probleemgeoriƫnteerd denken in de chirurgie

Op 17 mei aanstaande verschijnt, onder redactie van dr. Susanne van der Velde, dr. Marijn Houwert, dr. Abbey Scheppers en Fleurance Smit,  de uitgave Probleemgeoriënteerd denken in de chirurgie. Aan dit boek hebben meer dan 100 Nederlandse chirurgen meegewerkt.

In Probleemgeoriënteerd denken in de chirurgie nemen ruim honderd auteurs je aan de hand van casussen mee in het diagnostische denkproces van uiteenlopende, veel voorkomende chirurgische ziektebeelden. De essentie is dat je met beperkte informatie al een differentiaaldiagnose opstelt en vervolgens aan de hand van een gerichte anamnese, lichamelijk onderzoek en zo nodig aanvullend onderzoek doorredeneert naar de diagnose met bijbehorende behandelopties. Doelgerichtheid staat hierbij centraal. Opereren is een kerntaak voor chirurgen, maar hun werk stopt daar niet. Perioperatieve zorg en vooral ook nazorg zijn belangrijke onderdelen van de chirurgie; die komen in dit boek daarom ook ruimschoots aan bod.

In vijftig hoofdstukken passeert de basis van het chirurgische vak de revue. Als je alle hoofdstukken hebt doorlopen, zul je een aardig eind op weg zijn in de kunst van het chirurgisch redeneren. 

Ledenkorting
Als lid van de NVvH kun je deze uitgave via De Tijdstroom aanschaffen met ledenkorting. Vul in het betaalproces van de webshop de kortingscode HOERA-VERSCHENEN in en je ontvangt het boek voor € 82,50 (i.p.v. € 89,95). Deze actie geldt tot en met 3 juni 2022. Je kunt het boek ook met korting aanschaffen tijdens de chirurgendagen op 19 mei aanstaande.

Paperback | 2022 | ISBN 9789058983459 | Eerste druk | 704 blz. | € 89,95