NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

06 juni 2024

Deze ziekenhuisbestuurders maken kans op Jeroen Meijerink Award 2024

Deze ziekenhuisbestuurders maken kans op Jeroen Meijerink Award 2024

Negen ziekenhuisbestuurders zijn genomineerd voor de Jeroen Meijerink Award. Die wordt uitgereikt aan een bestuurder die het voortouw neemt om duurzame zorg te integreren in zijn of haar ziekenhuis.

De organisatie spreekt van “een gemêleerde mix van universitaire medisch centra en algemene ziekenhuizen” bij de genomineerden dit jaar. Dat zijn: Josefien Kursten (UMC Utrecht), Arend Jan Poelarends (St Jansdal), Joke Boonstra (Erasmus MC), Henk Snapper (Martini Ziekenhuis), Paulina Snijders (UMC Groningen), Edwin van der Meer (BovenIJ Ziekenhuis), Bertine Lahuis (Radboudumc), Hans van Goudoever (Amsterdam UMC) en Gita Gallé (Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie).

De jury – bestaande uit Greet Prins, Cornelis Boersma, Jan Kremer, Corinne Ellemeet, Evelyn Brakema en Frank Willem Jansen – kiest uit deze genomineerden een top drie. De criteria daarvoor zijn leiderschap, impact, schaalbaarheid en innovatie. Op 3 september zal tijdens het NFU-congres Verduurzamen van Zorg de winnaar bekend worden gemaakt.

De Jeroen Meijerink Award is een initiatief van Cathy van Beek, Martin Buitenhuis, Zorgvisie, NVZ, NFU, Groene alliantie, Cisco, Rabobank en SeederDeBoer om de transitie van duurzaamheid in de zorg te versnellen.