NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

20 juni 2024

Rogier Simmermacher ontvangt Zilveren Legpenning

Rogier Simmermacher ontvangt Zilveren Legpenning

Tijdens de Bestuursdag op 17 juni heeft Rogier Simmermacher een Zilveren Legpenning ontvangen voor zijn bijzondere verdiensten voor de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde.

Rogier Simmermacher behaalde in 1986 zijn artsdiploma aan de Universiteit van Amsterdam. In 1994 promoveerde hij op zijn proefschrift getiteld "Biomaterials in Abdominal Wall Repair", waarin hij innovaties in de medische technologie voor buikwandreparaties onderzocht. Zijn postdoctorale fellowships in traumatologie brachten hem naar München en Kaapstad, waar hij zijn chirurgische expertise verder uitbreidde. In 1995 maakte hij de overstap naar het UMC Utrecht, waar hij sindsdien als chirurg werkzaam is. en bouwde door de jaren heen een indrukwekkende carrière op in het vakgebied.

Sinds 2007 was Simmermacher vervangend opleider Heelkunde aan het UMC Utrecht en in 2012 werd hij benoemd tot voorzitter van de CA-CASH commissie van de NVvH, waar hij een belangrijke rol speelt in de opleiding en begeleiding van aios Heelkunde.

Met de Zilveren Legpenning wordt Simmermacher geëerd voor zijn jarenlange toewijding aan het chirurgisch onderwijs – zowel nationaal als internationaal - en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van toekomstige medische professionals. Zijn inspanningen hebben niet alleen geleid tot de verbetering van de kwaliteit van de medische zorg, maar ook tot de voortdurende ontwikkeling binnen het vakgebied.