NVvH voor leden

Verkrijg hier toegang tot exclusieve NVvH ledencontent.

21 juli 2021

Zorg op de Juiste Plek / Congres FMS op 8 september

Is juiste zorg op de juiste plek een kwaliteitsslag of een bezuiniging? En draait gepast gebruik van zorg om het behalen van kwantitatieve doelstellingen of om samen beslissen? Deze – en nog veel meer  –  vragen komen aan bod tijdens het online Federatiecongres 1001 voorbeelden Juiste zorg op de juiste plek op 8 september van 13.00 tot 17.30 uur. We bespreken met medisch specialisten, collega-zorgverleners en beleidsmakers hoe we de juiste zorg op de juiste plek een stap verder kunnen brengen.

Wij spreken regelmatig over de succesfactoren en belemmeringen om de Juiste zorg op de juiste plek te organiseren. In dit congres brengt de Federatie Medisch Specialisten (FMS) deze samen en draagt men – waar mogelijk – oplossingen aan. Zo gaan Geranne Engwirda (bestuurder Catharina) en Josefien Kursten (directeur regulering NZa) in gesprek over de noodzaak tot landelijke financiering van initiatieven en bespreken Mirjam van ’t Veld (voorzitter LHV) en Ruben Wenselaar (voorzitter Menzis) de effecten van arbeidsmarktproblematiek bij de huisartsen op de beweging jzojp in de tweede lijn.

Eerder werd ook gesproken over de moeilijkheid om in het huidige stelsel netwerkgeneeskunde te financieren. Cardioloog Lukas Dekker verzorgt samen met Frederique Hafkamp een deelsessie over: ‘Wie betaalt netwerkgeneeskunde?’. Hier bespreekt hij twee modellen om netwerkgeneeskunde te financieren, inclusief de voor- en nadelen. Daarnaast is er in de deelsessies aandacht voor de organisatie van telemonitoring op de polikliniek en de samenwerking in de regio. Benieuwd naar het gehele programma? Kijk op: congreswebsite.

Een interessant programma met relevante vragen over de organisatie en financiering om de zorg betaalbaar, toegankelijk en innovatief te houden. Dit geaccrediteerde congres is online, u kunt het dus vanuit uw eigen ziekenhuis of huiskamer volgen. Registeren kan via deze link.